Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Maastricht peilt kwetsbaarheid na aangifte

Geplaatst opmaandag 14 november 2016 - 9:52

De politie doet steeds meer om slachtoffers van criminaliteit te helpen. Wie aangifte doet, krijgt extra hulp en indien nodig zelfs bescherming.

Daarom hebben slachtoffers die in Maastricht aangifte doen de afgelopen maanden al persoonlijke informatie moeten geven. Bijvoorbeeld of ze zich bedreigd voelen of bang zijn.

Kwetsbaarheidsanalyse
Een aangifte kan mensen in gevaar brengen en ze kunnen zelfs opnieuw slachtoffer worden van een misdrijf. Daarom heeft het politiekorps van Maastricht als proef een zogenoemde kwetsbaarheidsanalyse gemaakt. Hiermee wil de politie voorkomen dat kwetsbare slachtoffers nog eens de dupe worden. In 2018 moet de procedure standaard zijn. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Nazorg
"We gaan andere vragen stellen. Een fietsendiefstal kan voor een oudere vrouw heel andere effecten hebben dan voor een student", zegt politiechef Oscar Dros. Volgens de politiechef is de nazorg voor slachtoffers een extra belasting voor de politie, die het toch al erg druk heeft. "Maar als je een slachtoffer belt om te laten weten hoe een onderzoek verloopt, merk je hoeveel waardering dat oplevert."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Gemaskerd duo bedreigt man met vuurwapen op straat
Zoektocht in Venray na bedreiging met vuurwapen
Gewapend drietal opgepakt voor bedreiging in Leunen
Man opgepakt die meerdere voorbijgangers mishandelde
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen