Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie lost schoten tijdens arrestatie in Venlo

Geplaatst opvrijdag 25 augustus 2017 - 13:56

Een arrestatieteam heeft vrijdagochtend rond 5:00 uur in de Vogelbuurt in Venlo drie mannen gearresteerd in een onderzoek naar ram- en plofkraken. Agenten hebben daarbij geschoten.

Er is één persoon lichtgewond geraakt. Deze werd geraakt door een zogenoemde bean bag, een zakje met lood, waar de politie mee geschoten heeft.

Meerdere schoten
De buurt werd rond 5:00 uur opgeschrikt door meerdere schoten. Getuigen vertelden dat er 'zeker tien schoten' werden gelost.
Een arrestatieteam zou met hoge snelheid richting garageboxen zijn gereden, waar een auto met Duits kentekenplaten geparkeerd stond.

De verdachten probeerden nog weg te rijden, waarop de agenten het vuur openden. Daarbij werd er voornamelijk op de banden van de wagen gericht. Bij een tweede vluchtpoging van de verdachten sneuvelden ook de ramen van de auto.

Lees ook: Venlo opgeschrikt door kogelregen in Reigerstraat

Onderzoek
De politie heeft vrijdagochtend onderzoek verricht in en rond de garageboxen. Volgens bronnen zijn er onder meer wapens gevonden in de garagebox. De politie kan dit vooralsnog niet bevestigen.

De arrestatie heeft te maken met een onderzoek naar plofkraken.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen