Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 7:00

De politie-eenheid Limburg heeft zijn excuses aangeboden aan een man, die ten onrechte 'homoseksueel' is genoemd door een politiemedewerker.

Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, in handen van 1Limburg.

Proces-verbaal
In politieverslagen over de man staat de passage: 'Deze man is homoseksueel.' Dit is opgetekend door een inspecteur van de Limburgse politie, die namens Team Criminele Inlichtingen (TCI) verantwoordelijk is voor het contact met informanten.

Onbelangrijk
Blijkbaar kwam de man voor in het verhaal van één van de informanten, want de politie laat weten dat de passage is gebaseerd op letterlijke woorden van een informant. De man vindt de passage echter niet gepast. Voor de zaak zou zijn seksuele geaardheid niet relevant zijn. Hij heeft een klacht ingediend.

Excuusbrief
De politie heeft die klacht gegrond verklaard. Er is een excuusbrief, ondertekend door de politiechef, verstuurd naar de gedupeerde. Waarom de man überhaupt opdook in een informantenverslag, is niet duidelijk. "Ik zeg niets over het feit of zijn identiteit", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen.

Emancipatie
Van Berge Henegouwen is te spreken over de reactie van de politie. "Ja, er is een fout gemaakt. Maar daarna heeft de politie adequaat gehandeld om die fout te verhelpen. Dat hebben we weleens anders gezien", zegt de raadsman. "Dit is weer een stapje in de goede richting wat betreft de emancipatie van homoseksuelen."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen