Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Limburg maakt excuses aan 'homoseksueel'

Geplaatst opwoensdag 13 september 2017 - 7:00
Foto: iStock

De politie-eenheid Limburg heeft zijn excuses aangeboden aan een man, die ten onrechte 'homoseksueel' is genoemd door een politiemedewerker.

Dat blijkt uit vertrouwelijke informatie, in handen van 1Limburg.

Proces-verbaal
In politieverslagen over de man staat de passage: 'Deze man is homoseksueel.' Dit is opgetekend door een inspecteur van de Limburgse politie, die namens Team Criminele Inlichtingen (TCI) verantwoordelijk is voor het contact met informanten.

Onbelangrijk
Blijkbaar kwam de man voor in het verhaal van één van de informanten, want de politie laat weten dat de passage is gebaseerd op letterlijke woorden van een informant. De man vindt de passage echter niet gepast. Voor de zaak zou zijn seksuele geaardheid niet relevant zijn. Hij heeft een klacht ingediend.

Excuusbrief
De politie heeft die klacht gegrond verklaard. Er is een excuusbrief, ondertekend door de politiechef, verstuurd naar de gedupeerde. Waarom de man überhaupt opdook in een informantenverslag, is niet duidelijk. "Ik zeg niets over het feit of zijn identiteit", zegt zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen.

Emancipatie
Van Berge Henegouwen is te spreken over de reactie van de politie. "Ja, er is een fout gemaakt. Maar daarna heeft de politie adequaat gehandeld om die fout te verhelpen. Dat hebben we weleens anders gezien", zegt de raadsman. "Dit is weer een stapje in de goede richting wat betreft de emancipatie van homoseksuelen."

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Het herfstweer heeft ook mooie kanten

Een bericht gedeeld door 1Limburg (@1limburg) op

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

8 uur editie
's Ochtends op de hoogte van het vroege nieuws. Maandag tot vrijdag rond 8:00 uur in je mailbox.

12 uur editie
Tegen lunchtijd even het belangrijkste nieuws checken? Je krijgt ‘m elke werkdag rond 12:00 uur.

Het laatste Limburgse nieuws

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop