Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie krijgt zeven tips over explosief Hoensbroek

Geplaatst opwoensdag 29 september 2021 - 17:05

De uitzending op dinsdagavond van Opsporing Verzocht heeft de politie zeven tips opgeleverd over het explosief dat begin september voor een woning in Hoensbroek werd gevonden.

Bronnen melden het AD dat het explosief was bedoeld voor een vriend of familielid van zakenman Alex R. uit Alblasserdam. Hij zou worden gezocht door een onbekende criminele bende. De zakenman groeide zelf op in Limburg. Later had hij er een bedrijf dat fruit exporteerde.

Groot gevaar
Volgens de politie is de plaatsing van het explosief te linken aan de vergisontvoeringszaak in het dorp Cruquius en geweldsincidenten in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. "Het lijkt erop dat de dadergroep door heel Nederland een ruzie probeert uit te vechten, waarbij omwonenden in woonwijken groot gevaar lopen", zo liet de politie tijdens de uitzending weten.

Lees ook: Woningen Hoensbroek ontruimd vanwege mogelijk explosief

Niet opvallen
In de uitzending waren beelden te zien waarop de dader zijn auto parkeert in Brunssum en te voet richting Hoensbroek vertrekt. Onderweg duikt hij af en toe achter een auto om niet op te vallen. Nadat hij het explosief heeft neergelegd, rent hij terug naar zijn auto.

Vijftien woningen
Het explosief werd op zondag 5 september gevonden aan de Hommerterweg in Hoensbroek. Vijftien woningen werden daarbij tijdelijk ontruimd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen