Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie krijgt witlof cadeau vanwege 'hennepkwekerij'

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 12:03

De politie heeft na een misverstand een onverwachts cadeau gekregen. De politie kreeg twee weken geleden een tip over een vermoedelijke hennepkwekerij in een huis in Geleen. Agenten ontdekten daar tot hun verbazing echter een witlofkwekerij.

Een witlofkweekbedrijf reageerde op het nieuws, dat ook de landelijke media haalde, door de politie een pot witlofstekjes cadeau te doen.

Lees ook: Opmerkelijke vondst politie: geen wietplantage, maar witlof

Kruipruimte vol witlof
Toen de politie aanbelde op 9 november, opende een verraste bewoonster de deur en verleende de agenten alle ruimte om haar huis te doorzoeken. Agenten troffen in de woning een houten constructie aan die richting een kruipruimte was gebouwd.

Nadat zij een plank van de constructie hadden verwijderd, dachten ze dat er een hennepkwekerij in de kruipruimte schuilging. Dit bleek dus een witlofplantage.

Bezoekje aan kwekerij
De eigenaar van een andere witlofkwekerij uit Geleen kon lachen met de inval en wil de agenten zelf ervaring laten opdoen met het kweken van witlof. "Daarnaast kregen we een uitnodiging om een grote witlofkwekerij te bezoeken, wanneer corona dat weer toelaat", aldus de politie Westelijke Mijnstreek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen