Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie krijgt witlof cadeau vanwege 'hennepkwekerij'

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 12:03

De politie heeft na een misverstand een onverwachts cadeau gekregen. De politie kreeg twee weken geleden een tip over een vermoedelijke hennepkwekerij in een huis in Geleen. Agenten ontdekten daar tot hun verbazing echter een witlofkwekerij.

Een witlofkweekbedrijf reageerde op het nieuws, dat ook de landelijke media haalde, door de politie een pot witlofstekjes cadeau te doen.

Lees ook: Opmerkelijke vondst politie: geen wietplantage, maar witlof

Kruipruimte vol witlof
Toen de politie aanbelde op 9 november, opende een verraste bewoonster de deur en verleende de agenten alle ruimte om haar huis te doorzoeken. Agenten troffen in de woning een houten constructie aan die richting een kruipruimte was gebouwd.

Nadat zij een plank van de constructie hadden verwijderd, dachten ze dat er een hennepkwekerij in de kruipruimte schuilging. Dit bleek dus een witlofplantage.

Bezoekje aan kwekerij
De eigenaar van een andere witlofkwekerij uit Geleen kon lachen met de inval en wil de agenten zelf ervaring laten opdoen met het kweken van witlof. "Daarnaast kregen we een uitnodiging om een grote witlofkwekerij te bezoeken, wanneer corona dat weer toelaat", aldus de politie Westelijke Mijnstreek.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen