Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie krijgt twee tips over knuffelzakkenrollers

Geplaatst opwoensdag 8 januari 2020 - 14:19

De politie heeft twee tips gekregen over de knuffelzakkenrollers die vorig jaar in Maastricht een portemonnee van een bejaarde man (87) hebben gestolen.

De zaak kwam dinsdagavond aan bod bij het tv-programma Opsporing Verzocht.

Boodschappen
De senior werd vorig jaar maart het slachtoffer van een groepje knuffelzakkenrollers. Nadat hij boodschappen had gedaan bij de Jumbo aan de Franciscus Romanusweg sloeg het drietal toe in de parkeergarage bij zijn woning.

Lees ook: Bejaarde man (87) door knuffelzakkenrollers beroofd

Pincode
Omdat de politie de knuffelzakkenrollers nog niet heeft op weten te pakken, kwam de zaak nogmaals aan bod. Bij Opsporing Verzocht werden beelden getoond van de zwangere vrouw en haar twee mannelijke handlangers. Te zien is hoe de zwangere vrouw de man afleidt terwijl ze in de rij staan bij de kassa. Een van de mannen kijkt vervolgens over zijn schouder mee om de pincode te achterhalen.

Knuffelen
Vervolgens hebben de twee mannen de bejaarde gevolgd tot in de parkeergarage bij zijn woning. Uit het niks omhelzen ze de senior en juist op dat moment rollen ze hem van zijn portemonnee. Op bewakingsbeelden is te zien hoe het duo daarna te voet op de vlucht slaat.

De politie hoopt dat iemand de drie daders herkent.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen