Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie krijgt acht tips over onopgeloste kerkhofmoord

Geplaatst opwoensdag 27 maart 2019 - 17:29

De politie heeft acht tips gekregen over de onopgeloste moordzaak uit 2003 in Roermond, waarbij Piet Mergelsberg om het leven kwam.

Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de oude zaak. Dat leverde dus meerdere tips op. 'De recherche neemt ze mee in het onderzoek', schrijft de politie op Facebook.

Lees ook: Politie zoekt belangrijke getuige van kerkhofmoord

Gebrek aan bewijs
Mergelsberg bezocht op 22 juli 2003 het graf van zijn vrouw Tiny, op begraafplaats Tussen de Bergen in Roermond. Daar werd hij op brute wijze overvallen en met een zwaar voorwerp op zijn hoofd geslagen. Drie dagen later overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er werd wel een verdachte aangehouden, maar die is vrijgelaten door gebrek aan bewijs.

Forse beloning
Mergelsberg heeft voordat hij overleed nog verklaard dat hij iemand op een bankje had zien zitten op het kerkhof. Dat is mogelijk een belangrijke getuige voor de politie. De hoofdofficier van justitie heeft in deze zaak, die eind 2018 heropend is, een beloning van 15.000 euro uitgeloofd.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen