Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie jaagt op beruchte Limburgse tbs'er Hendrik M.

Geplaatst opwoensdag 6 januari 2016 - 7:59

De politie jaagt op de beruchte Limburgse tbs'er Hendrik M. Hij zou samen met zijn vriendin een 78-jarige man uit Den Bosch beroofd en mishandeld hebben.

Dat bevestigt het Landelijk Parket na berichtgeving van het AD. M. zat volgens justitie aan het eind van zijn tbs-behandeling. Of hij met verlof was, wil men niet zeggen.

Verkrachting en mishandeling
M. kreeg rond 2002 tbs opgelegd vanwege de urenlange verkrachting van een jonge vrouw. Halverwege 2014 werd hij vrijgelaten en sindsdien zou hij onder toezicht van de reclassering staan. De 39-jarige man uit Geleen ging in de nacht van 30 op 31 december opnieuw in de fout. Hij reed toen samen met zijn vriendin in het bestelbusje van een 78-jarige bekende. Het stel dwong de man vervolgens naar een afgelegen plek langs de A2 bij Den Bosch waar het slachtoffer uit de wagen werd gegooid en vervolgens werd mishandeld.

Tot bloedens toe geslagen
Volgens een woordvoerder van de politie werd het slachtoffer daarbij 'tot bloedens toe' in het gezicht geslagen. Het tweetal sloeg vervolgens in de bus van de man op de vlucht. De politie vond het voertuig later terug in de buurt van Weert, maar heeft geen idee waar M. en zijn vriendin zich schuilhouden.

Klopjacht na ontsnapping
Hendrik M. - die drie getatoeëerde tranen onder zijn oog heeft - kwam ook in 2006 al in het nieuws. Toen ontsnapte hij aan zijn begeleiders bij een bezoek aan het graf van zijn opa in Heerlen. Ook destijds volgde er een klopjacht naar de toen als 'extreem gewelddadige' bestempelde man. M. werd in 2006 uiteindelijk ruim drie weken later opgepakt in het huis van zijn tante in Brunssum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen