Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie jaagt jongeren met honden en wapenstokken van terras

Geplaatst opmaandag 27 februari 2017 - 12:17

De politie heeft zondagnacht in Brunssum jongeren met honden en wapenstokken van een terras bij een café gejaagd.

Daarbij zouden onschuldige jongeren geslagen en ook gewond geraakt zijn, schrijft eigenaar Patrick Quaedvlieg van café Woetsjtok op Facebook. Volgens de politie heeft slechts één persoon een klap op zijn bovenbeen gekregen.

Reden voor het optreden zou volgens de eigenaar zijn dat een groep jongeren twintig minuten na sluitingstijd van het café nog buiten stond. De jongeren stonden daar volgens Quaedvlieg te wachten op een stel vrienden die binnen op hun jas aan het wachten waren.

Hooligans
"Met groot machtsvertoon, honden en wapenstokken is de jeugd die buiten op ons terras stonden eraf gejaagd en zijn onschuldige personen met wapenstokken geslagen", schrijft hij. De eigenaar is er naar eigen zeggen kapot van. "Dit is buitenproportioneel geweld wat je kunt verwachten tegen voetbal-hooligans, maar niet tegen de jeugd die een leuke avond gaat stappen met carnaval."

Flinke overlast
De politie erkent dat er zondagavond een klap uitgedeeld is. De woordvoerder laat weten dat er in werd gegrepen omdat er nog jongeren na sluitingstijd buiten het café verbleven. Toen zij voor flinke overlast begonnen te zorgen is besloten actie te ondernemen.

De circa veertig overgebleven bezoekers reageerde daarop agressief waarna de agenten besloten een linie te vormen. Daarbij werd volgens de politie dus één iemand op het bovenbeen geslagen, ook werd één van de jongeren opgepakt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Meisje van trap geduwd in café
Fors meer inbraken in Mijnstreek tijdens carnaval
Snoepgraag meisje (7) mishandeld bij optocht in Herkenbosch
Toch ongeluk tijdens overtocht praalwagens op A76
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen