Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie-inzet voorkomt ellende Venray: groep weggestuurd

Geplaatst opzaterdag 30 januari 2021 - 19:27

De verwachte onrust in Venray is zaterdag uitgebleven. Wel zijn er jongeren teruggestuurd naar Rotterdam.

Dat zegt burgemeester Luc Winants zaterdagavond in L1mburg Centraal. Ook zei hij dat er iemand is opgepakt, maar volgens een politiewoordvoerder had die aanhouding niets te maken met rellen. "Deze man zorgde voor overlast." Een tweede persoon werd in Venray aangehouden, omdat hij nog boetes open had staan.

Ellende voorkomen
"Onze inzet was erop gericht om ellende te voorkomen en dat is ook gelukt", zegt de Venrayse burgervader. "We hebben genoeg ogen en oren op straat. De politie heeft alles in de smiezen."

Lees ook: Noodverordening Venray: 'Het zekere voor het onzekere'

Noodverordening
Burgemeester Winants heeft een noodverordening ingesteld voor zaterdag vanaf 14:00 uur. Daarmee kan de politie, ook zonder reden, auto's aanhouden en eventueel mensen fouilleren. De burgemeester voelde zich genoodzaakt om tot die maatregel over te gaan na een app die ruim een week geleden werd verspreid.

Opruiende tekst
"De app bevatte een hele vervelende tekst, echt een opruiende tekst. Uit het hele land en ook België kregen we signalen dat de app tot daar is doorgedrongen. Daardoor hebben we geen enkel zicht hoeveel mensen de prikkel voelen om daadwerkelijk naar Venray te komen en datgene wat daar staat ook in de praktijk te brengen. Daar maken we ons ongerust over."

Vreselijk straatbeeld
Volgens hem zijn inwoners ongerust, maar zijn ook ondernemers ontzettend bang. "Ze hebben het al ontzettend zwaar gehad in de afgelopen maanden. Dit kunnen ze echt niet nog een keer erbij hebben. Veel winkeliers hebben de etalages leeggehaald, en sommige zelfs de pui dichtgetimmerd. Het is een vreselijk vervelend straatbeeld, dat we helemaal niet willen."

"De ongerustheid is groot, en daar is veel begrip voor. We willen laten zien dat we goed voorbereid zijn en alles onder controle hebben", besluit de burgemeester.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen