Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie houdt overvallen Parkstad in het oog

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 13:14

Het grote aantal overvallen in de regio Parkstad heeft de aandacht van de politie, al wil die nog niet spreken van een serieuze golf aan overvallen.

Dat laat een politiewoordvoerder desgevraagd weten aan L1.

Regio
Sinds het begin van deze zomer werden in deze provincie in totaal dertien overvallen gepleegd. Zeven keer sloegen de daders toe in een van de Parkstadgemeenten. Het idee bestaat niet dat er maar een dader of groep daders hiervoor verantwoordelijk zijn. Daarvoor verschillen de zaken te veel.

Verschil
Bij de overval in de nacht van donderdag op vrijdag werd bijvoorbeeld de bewoonster van een bejaardenwoning in Kerkrade bedreigd door een enkele dader. Een paar dagen eerder sloten twee overvallers nog een man op in zijn huis in Bocholtz. En een week daarvoor waren er in Heerlen drie daders die een bejaard echtpaar ook daadwerkelijk mishandelden. Ook werden verschillende eetzaken getroffen.

Aanhouding
Voor een overval op een cafetaria in Kerkrade, begin juli, zijn in ieder geval twee mannen opgepakt. Onbekend is nog of zij voor meer zaken verantwoordelijk zijn, maar feit is dat na hun arrestatie er nog verschillende overvallen zijn gepleegd.

Lees ook: Nog geen verband tussen eetzaakovervallen Parkstad

Buiten Parkstad
Sinds 21 juni hebben overvallers ook elders in de provincie toegeslagen. Ook daar zijn de verschillen groot, van de brute woningoverval bij de Maastrichtse ondernemer Benoit Wesly, een diefstal met geweld van een telefoon in een appartement in Sittard tot een tasjesroof bij een cafetaria in Steyl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen