Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Horst weer op sterkte na reeks schorsingen

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 9:46

De politie in Horst-Peel en Maas is weer op sterkte, nadat afgelopen maanden acht agenten werden geschorst.

De politiemensen zitten thuis vanwege 'plichtsverzuim en onprofessioneel gedrag.'

Andere eenheden
Hun plekken op het politiebureau in Horst zijn voorlopig ingevuld door agenten van andere eenheden, heeft burgemeester Ryan Palmen van Horst aan de Maas volgens lokale omroep Peel en Maas laten weten.

Wapens inleveren
In april werden de eerste drie agenten van de basiseenheid Horst/Peel en Maas uit hun functie gezet, samen met een vierde collega van een ondersteunende afdeling. In juni moesten nog drie agenten hun wapens en toegangspasjes inleveren voor 'mogelijk onprofessioneel gedrag ten opzichte van leiding, medewerkers en organisatie.' In juli kreeg tot slot ook nog een leidinggevende op het bureau in Horst te horen dat hij was geschorst.

Lees ook: Leidinggevende politie geschorst om 'onprofessioneel gedrag'

Onderzoek
Het onderzoek naar de politiemensen wordt uitgevoerd door de Rijksrecherche. Er is er vooralsnog geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen