Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie herstelt: slachtoffer tractorongeval niet dronken

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 16:13

De jongeman die zondag bij een ongeluk in Cadier en Keer onder een tractor belandde, was niet dronken. Dat bevestigt de politie na navraag door L1.

Aanvankelijk stelde de politie via Twitter dat een beschonken 31-jarig man uit Eijsden op de tractor zat toen die over de kop sloeg, maar die informatie blijkt niet te kloppen. De gewonde betreft een 17-jarige jongen die juist te hulp wilde schieten.

Uit tocht gezet
De tractor werd in eerste instantie wel degelijk bestuurd door de dronken man uit Eijsden, die met zijn voertuig deelnam aan de Mergelland Trekkertoer, een tocht met historische tractoren vanuit Eckelrade. Hij werd echter uit de tocht gezet omdat hij zich niet aan de regels hield, zo vertelde organisator Marc Tychon eerder al aan L1.

Te hulp geschoten
Toevallige passanten schoten te hulp toen bleek dat de man, die dus een slok op had, niet in staat was om verder te rijden met zijn tractor. Een vader en zijn zoon namen de sleutels van de tractor over van de Eijsdenaar. Toen zij probeerden de machine weg te rijden, sloeg de tractor over de kop. De 17-jarige jongen kwam daarbij onder het voertuig terecht.

Ziekenhuis
De jongen is daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De 31-jarige Eijsdenaar is intussen voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen