Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie herstelt: slachtoffer tractorongeval niet dronken

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 16:13

De jongeman die zondag bij een ongeluk in Cadier en Keer onder een tractor belandde, was niet dronken. Dat bevestigt de politie na navraag door L1.

Aanvankelijk stelde de politie via Twitter dat een beschonken 31-jarig man uit Eijsden op de tractor zat toen die over de kop sloeg, maar die informatie blijkt niet te kloppen. De gewonde betreft een 17-jarige jongen die juist te hulp wilde schieten.

Uit tocht gezet
De tractor werd in eerste instantie wel degelijk bestuurd door de dronken man uit Eijsden, die met zijn voertuig deelnam aan de Mergelland Trekkertoer, een tocht met historische tractoren vanuit Eckelrade. Hij werd echter uit de tocht gezet omdat hij zich niet aan de regels hield, zo vertelde organisator Marc Tychon eerder al aan L1.

Te hulp geschoten
Toevallige passanten schoten te hulp toen bleek dat de man, die dus een slok op had, niet in staat was om verder te rijden met zijn tractor. Een vader en zijn zoon namen de sleutels van de tractor over van de Eijsdenaar. Toen zij probeerden de machine weg te rijden, sloeg de tractor over de kop. De 17-jarige jongen kwam daarbij onder het voertuig terecht.

Ziekenhuis
De jongen is daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De 31-jarige Eijsdenaar is intussen voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen