Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie herstelt: slachtoffer tractorongeval niet dronken

Geplaatst opdonderdag 8 augustus 2019 - 16:13

De jongeman die zondag bij een ongeluk in Cadier en Keer onder een tractor belandde, was niet dronken. Dat bevestigt de politie na navraag door L1.

Aanvankelijk stelde de politie via Twitter dat een beschonken 31-jarig man uit Eijsden op de tractor zat toen die over de kop sloeg, maar die informatie blijkt niet te kloppen. De gewonde betreft een 17-jarige jongen die juist te hulp wilde schieten.

Uit tocht gezet
De tractor werd in eerste instantie wel degelijk bestuurd door de dronken man uit Eijsden, die met zijn voertuig deelnam aan de Mergelland Trekkertoer, een tocht met historische tractoren vanuit Eckelrade. Hij werd echter uit de tocht gezet omdat hij zich niet aan de regels hield, zo vertelde organisator Marc Tychon eerder al aan L1.

Te hulp geschoten
Toevallige passanten schoten te hulp toen bleek dat de man, die dus een slok op had, niet in staat was om verder te rijden met zijn tractor. Een vader en zijn zoon namen de sleutels van de tractor over van de Eijsdenaar. Toen zij probeerden de machine weg te rijden, sloeg de tractor over de kop. De 17-jarige jongen kwam daarbij onder het voertuig terecht.

Ziekenhuis
De jongen is daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht. De 31-jarige Eijsdenaar is intussen voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen