Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie herdenkt collega die zich opofferde bij gijzeling

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 14:03

Medewerkers van de politie hebben woensdagmiddag een minuut stilte gehouden voor hun Franse collega Arnaud Beltram.

Onder meer bij het hoofdbureau in Maastricht kwamen agenten in uniform samen om hun collega te gedenken. Ook hangen de vlaggen bij de politiebureaus halfstok.

Vrijwillig
De agent kwam vorige week vrijdag om het leven bij een terroristische gijzeling in een supermarkt in Frankrijk. De 45-jarige diender offerde zich bij een gijzeling vrijwillig op in ruil voor de vrijlating van een vrouw.

Foto: Politie Limburg

Gewonden
De 26-jarige Marokkaan
Redouane Lakdim hield tijdens de gijzeling klanten van een supermarkt in het Zuid-Franse dorp Trèbes vast. Hij schoot drie mensen dood en verwondde er zestien. Beltram was een van de gewonden. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

De gijzelnemer werd doodgeschoten door Franse veiligheidstroepen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen