Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie hekelt filmpje waarschuwingsschot Blerick

Geplaatst opzaterdag 16 januari 2021 - 20:00

De politie in Venlo hekelt het gedrag van omstanders die een gevaarlijke situatie filmen zonder op hun eigen en andermans veiligheid te letten.

Dat doet de politie naar aanleiding van een filmpje waarop te zien is hoe een agent vrijdag een waarschuwingsschot loste in Blerick.

Lees ook: Waarschuwingsschot gelost tijdens aanhouding Blerick

Ongewilde ongelukken
De politie vraagt zich op Facebook af of de filmer wel inzag hoe gevaarlijk de situatie was en waar de behoefte vandaan komt om een 'spannende' situatie te filmen in plaats van eerst aan de veiligheid van zichzelf en anderen te denken. 'Als een politieman in Nederland zijn vuurwapen trekt, is er écht iets aan de hand! Zorg dat je zo snel mogelijk weg bent als je er niets mee te maken hebt. Dan kunnen er ook niet ongewild ongelukken ontstaan.'

'Wegwezen'
De politie wijst er ook op dat dergelijke situaties ook voor agenten erg stressvol zijn: 'Politiemedewerkers staan in dit soort situaties enorm onder druk. In een flits van een seconde moeten ze beslissingen nemen. Soms over leven of dood!'. Tot slot roept de politie mensen op om ervoor te zorgen dat ze zo snel mogelijk weg zijn als ze getuige zijn van een dergelijke situatie en er zelf niets mee te maken hebben.

Aanleiding
Agenten wilden vrijdagmiddag een man aanhouden die eerder betrokken zou zijn geweest bij een bedreiging op de Eindhovenseweg. De verdachte zou samen met nog een andere man een weggebruiker hebben bedreigd met een vuurwapen. Bij het incident werd uiteindelijk niet geschoten en raakte ook niemand gewond.

Waarschuwingsschot
Toen agenten het duo even verderop op de Eindhovenseweg wilden oppakken, weigerde een van hen mee te werken. Daarop werd het waarschuwingsschot gelost. En dat werd gefilmd. De beelden circuleerden vrijdag op sociale media. Uiteindelijk kon het tweetal alsnog worden aangehouden en meegenomen naar het bureau.

De bewuste video van het waarschuwingsschot in Blerick (Bron: Snapchat)
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen