Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Heerlen maakt einde aan wiettaxi 'Zwitsal'

Geplaatst opmaandag 29 februari 2016 - 6:44

De Heerlense wiettaxi 'Zwitsal' rijdt niet meer. Na ongeveer vijf jaar heeft de politie een einde gemaakt aan deze bezorgdienst van soft- en harddrugs.

Twee dealers zitten vast, tegen de ouders van een van hen loopt nog een onderzoek. Dat meldt de Heerlense politie op Facebook.

Blauwe BMW
De zaak kwam aan het rollen na klachten van winkeliers uit Waubach. Zij meldden dat er vlakbij de winkels vanuit een blauwe BMW drugs werden verkocht.

Heerlenaren
Vrijdag lukte het de politie om een klant op te pakken die net een onsje hennep had gekocht bij de auto. De agenten gingen er achteraan, en zetten de BMW in Eygelshoven aan de kant. In de auto van waaruit bestellingen van 'taxi Zwitsal' werden bezorgd, lag nog zo'n 70 gram aan softdrugs en 480 euro. De twee inzittenden van 26 en 29 jaar, allebei uit Heerlen, zijn aangehouden.

Ouders
In het pand waar de twee mannen wonen vonden agenten nog meer softdrugs en ruim een halve kilo aan harddrugs, onder meer paddo's, cocaïne, speed, xtc, lsd en ghb. Ook werd een inval gedaan bij de ouders van een van de twee verdachten, die even verderop wonen. Daar lag nog eens een halve kilo hennep en zo'n 15.000 euro contant. Volgens de politie had de vader een aanzienlijk aandeel in de hennephandel van de wiettaxi.

De twee jonge mannen worden maandag voorgeleid. De ouders zijn voorlopig nog op vrije voeten, maar blijven wel verdacht.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moeder en zoon opgepakt die wiettaxi runnen
Wiettaxi Toeters in Heerlen stilgelegd
Bestuurder van busje bekneld na aanrijding met vrachtwagen
vuurwapen, knalpatronen, politie, heerlen
Wiettaxi van de weg gehaald in Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen