Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie heeft 'gestolen AED' terug dankzij burger

Geplaatst opzondag 26 november 2017 - 16:54

In Landgraaf heeft de politie een verdwenen defibrillator teruggekregen.

Een burger heeft het reanimatie-hulpmiddel naar de politie gebracht.

Lege kast
Toen de politie de lege kast zag, dachten ze dat er opnieuw een AED was gestolen. Maar dit bleek niet het geval. De alerte burger zag dat de AED-kast openstond. Hij vertrouwde het zaakje niet. Uit voorzorg heeft hij het dure apparaat toen eruit gepakt en het vervolgens naar het politiebureau gebracht, zo zegt de politie.

Gestolen
In Landgraaf worden regelmatig reanimatie-hulpmiddelen gestolen. Vorige maand braken dieven verschillende AED-kasten open om de kostbare reanimatie-hulpmiddelen te stelen. Zo'n defibrillator kost gemakkelijk duizend euro. Vorige week vrijdag was het opnieuw raak.

Lees ook: Opnieuw reanimatie-hulpmiddel gestolen in Landgraaf

Volgens de politie zijn er van de zes gestolen AED's inmiddels vijf teruggevonden.

Bende
Tot dusver zijn er vier verdachten in de kraag gevat. Volgens de politie is de hoofdverdachte nog niet opgepakt. De politie liet eerder weten de bendeleider wel in het vizier te hebben.

Lees ook: Vierde AED-dief Landgraaf opgepakt, bendeleider in beeld

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen