Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie heeft 'gestolen AED' terug dankzij burger

Geplaatst opzondag 26 november 2017 - 16:54

In Landgraaf heeft de politie een verdwenen defibrillator teruggekregen.

Een burger heeft het reanimatie-hulpmiddel naar de politie gebracht.

Lege kast
Toen de politie de lege kast zag, dachten ze dat er opnieuw een AED was gestolen. Maar dit bleek niet het geval. De alerte burger zag dat de AED-kast openstond. Hij vertrouwde het zaakje niet. Uit voorzorg heeft hij het dure apparaat toen eruit gepakt en het vervolgens naar het politiebureau gebracht, zo zegt de politie.

Gestolen
In Landgraaf worden regelmatig reanimatie-hulpmiddelen gestolen. Vorige maand braken dieven verschillende AED-kasten open om de kostbare reanimatie-hulpmiddelen te stelen. Zo'n defibrillator kost gemakkelijk duizend euro. Vorige week vrijdag was het opnieuw raak.

Lees ook: Opnieuw reanimatie-hulpmiddel gestolen in Landgraaf

Volgens de politie zijn er van de zes gestolen AED's inmiddels vijf teruggevonden.

Bende
Tot dusver zijn er vier verdachten in de kraag gevat. Volgens de politie is de hoofdverdachte nog niet opgepakt. De politie liet eerder weten de bendeleider wel in het vizier te hebben.

Lees ook: Vierde AED-dief Landgraaf opgepakt, bendeleider in beeld

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen