Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie heeft aangifte Kerkrade tegen krant binnen

Geplaatst opdinsdag 5 maart 2019 - 21:02

De politie heeft vrijdag de aangifte van de gemeente Kerkrade tegen een journalist van Dagblad de Limburger ontvangen.

Dat meldt de krant dinsdagavond.

Afgeluisterd
Kerkrade doet aangifte omdat de journalist van de krant de geheime raadsvergadering rond het aanstellen van een opvolger voor uittredend burgemeester Jos Som zou hebben afgeluisterd. Dat zou te zien zijn op bewakingsbeelden.

Krewinkel
De Limburger publiceerde donderdag dat de Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel, die al ruime tijd ziek thuis zat, op de tweede plaats in de sollicitatieprocedure was geëindigd. Het artikel zorgde voor veel commotie en leidde het ontslag van Krewinkel in Heerlen in.

Timetable
De gemeente heeft beelden van de bewakingscamera overhandigd aan de politie, zo laat burgemeester Som weten. Ook is er een zogenoemde timetable meegestuurd die de aangifte moet ondersteunen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen