Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie heeft aangifte Kerkrade tegen krant binnen

Geplaatst opdinsdag 5 maart 2019 - 21:02

De politie heeft vrijdag de aangifte van de gemeente Kerkrade tegen een journalist van Dagblad de Limburger ontvangen.

Dat meldt de krant dinsdagavond.

Afgeluisterd
Kerkrade doet aangifte omdat de journalist van de krant de geheime raadsvergadering rond het aanstellen van een opvolger voor uittredend burgemeester Jos Som zou hebben afgeluisterd. Dat zou te zien zijn op bewakingsbeelden.

Krewinkel
De Limburger publiceerde donderdag dat de Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel, die al ruime tijd ziek thuis zat, op de tweede plaats in de sollicitatieprocedure was geëindigd. Het artikel zorgde voor veel commotie en leidde het ontslag van Krewinkel in Heerlen in.

Timetable
De gemeente heeft beelden van de bewakingscamera overhandigd aan de politie, zo laat burgemeester Som weten. Ook is er een zogenoemde timetable meegestuurd die de aangifte moet ondersteunen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen