Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie heeft aangifte Kerkrade tegen krant binnen

Geplaatst opdinsdag 5 maart 2019 - 21:02

De politie heeft vrijdag de aangifte van de gemeente Kerkrade tegen een journalist van Dagblad de Limburger ontvangen.

Dat meldt de krant dinsdagavond.

Afgeluisterd
Kerkrade doet aangifte omdat de journalist van de krant de geheime raadsvergadering rond het aanstellen van een opvolger voor uittredend burgemeester Jos Som zou hebben afgeluisterd. Dat zou te zien zijn op bewakingsbeelden.

Krewinkel
De Limburger publiceerde donderdag dat de Heerlense burgemeester Ralf Krewinkel, die al ruime tijd ziek thuis zat, op de tweede plaats in de sollicitatieprocedure was geƫindigd. Het artikel zorgde voor veel commotie en leidde het ontslag van Krewinkel in Heerlen in.

Timetable
De gemeente heeft beelden van de bewakingscamera overhandigd aan de politie, zo laat burgemeester Som weten. Ook is er een zogenoemde timetable meegestuurd die de aangifte moet ondersteunen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen