Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie handelde correct bij steekpartijen Maastricht

Geplaatst opdonderdag 22 maart 2018 - 6:44

De politie heeft op de juiste manier gehandeld bij twee fatale steekpartijen in Maastricht op 14 december vorig jaar.

Dat concludeert de Inspectie Justitie en Veiligheid op basis van het feitenrelaas van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Op afstand
Omdat de politie vreesde dat de steekpartij een terroristische daad was, werden hulpdiensten een tijdje op afstand gehouden. Daardoor kwam de medische hulp bij de slachtoffers later dan had gekund, zei de advocaat van de nabestaanden van de vrouw die bij de steekpartij om het leven kwam.

Lees ook: Onderzoek naar hulpverlening bij steekpartijen Maastricht

Te ernstig
De GGD concludeert echter op basis van forensisch onderzoek dat de verwondingen van de 56-jarige vrouw te ernstig waren en dat het slachtoffer daardoor hoogstwaarschijnlijk niet in leven was gebleven als de ambulances tien minuten eerder ter plekke waren geweest.

De advocaat overweegt om een eigen onderzoek te laten doen door een extern bureau over wat er op die avond precies gebeurd is, laat hij weten aan De Limburger. De burgemeester van Maastricht, ook voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, vindt het een belangrijke conclusie dat de inspectie bevestigt dat juist is gehandeld. "Maar deze neemt uiteraard niet weg dat de traumatische ervaringen van die avond nog bij veel mensen in het geheugen gegrift staan", geeft ze als reactie op de site van de gemeente. "Ik spreek mijn respect uit aan de hulpverleners. Ze hebben in deze vreselijke omstandigheden hun werk goed gedaan."

Lees ook: 'Maanden eer Osama I. naar Pieter Baan Centrum kan'

Verdachte
De 37-jarige Osama I. wordt verdacht van de twee dodelijke steekpartijen in Maastricht. Daarbij kwamen een 46-jarige man en een vrouw om het leven. Een 50-jarige man en de 21-jarige dochter van de overleden vrouw raakten gewond. De verdachte zit sinds zijn arrestatie achter de tralies.

Blijf ook op de hoogte van de verkiezingen met de gratis 1Limburg app

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen