Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie had anders moeten handelen bij dragqueen-incident

Geplaatst opdonderdag 12 januari 2017 - 22:23

De politie had anders moeten omgaan met het incident tussen dragqueens en jongeren, begin oktober op de Markt in Maastricht.

Dat oordeelt de klachtencommissie van de politie. De drie mannen in dameskleding die begin oktober op de Markt in Maastricht door een groep jongeren werden lastiggevallen, zijn door de klachtencommissie van de politie deels in het gelijk gesteld.

Discriminatie
De twee aanwezige agenten hadden de persoonsgegevens van de jongeren moeten registreren voor onderzoek naar mogelijke discriminatie. Kort na het incident verklaarde een woordvoerder van de politie nog dat er correct was gehandeld.

Niet uitgelokt
De andere klachten van het trio zijn deels of niet gegrond verklaard. Dat een van de agenten heeft gezegd dat de dragqueens het voorval zelf uitlokten door hun uitdossing, is niet bewezen. Een andere klacht van de verklede mannen, namelijk dat zij net als de daders werden weggestuurd, werd gedeeltelijk gegrond verklaard.

Tevreden
John Niesen uit Amstenrade, een van de dragqueens, is redelijk tevreden: "We hadden weinig verwacht, gezien de eerdere reactie van de politie. We zijn wel blij dat er iets gegrond is verklaard. Een andere positieve kant is dat de politie nu in gesprek is met het COC om te leren hoe beter om te gaan met dit soort situaties."

"Dat de andere klachten niet of slechts gedeeltelijk gegrond zijn verklaard, steekt een beetje, maar het is zoals het is", zegt hij.

Lees hier al het nieuws rondom het incident met de dragqueens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drag queens belaagd: COC wil onderzoek naar politie
Lastiggevallen drag queens dienen klacht in tegen politie
Politie stelt onderzoek in naar incident met drag queens
'Wat verwacht je als je zó gekleed de straat op gaat?’
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen