Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie haalt groep vechtersbazen uit trein naar Weert

Geplaatst opzondag 17 oktober 2021 - 11:58

De politie heeft zondagochtend vroeg rond 00:45 uur vlakbij Eindhoven een groep vechtersbazen uit een trein gehaald. De trein was net vertrokken vanuit Eindhoven richting Weert, toen de politie gealarmeerd werd dat een grote groep mensen in de coupés aan het vechten was.

De trein werd daarom op het station in Geldrop stilgezet om de kemphanen eruit te halen. Daarbij werd een 23-jarige man uit Helmond aangehouden omdat hij zich volgens de politie tegendraads gedroeg.

Voetbalsupporters
Mogelijk ging het om mensen die de wedstrijd PSV - PEC Zwolle hadden bezocht, maar duidelijkheid heeft de politie hierover niet gekregen. "Niemand wilde aangifte doen of iets zeggen", zei de woordvoerster.

PSV-PEC Zwolle
Zaterdagavond hield de politie in Eindhoven een groep van in totaal 39 PEC-supporters aan. Dat gebeurde voorafgaand aan de wedstrijd bij een café aan de Aalsterweg. Zo'n twintig voetbalfans zorgden daar volgens de politie voor onrust en zochten de confrontatie met PSV-supporters. Ze weigerden hun identiteitsbewijs te laten zien. Toen de groep zich tegen de politie keerde, werden ze aangehouden. Uiteindelijk moesten bijna veertig mensen mee naar het bureau, allen afkomstig uit Zwolle of omgeving.

Lijnbus gevorderd
Om deze groep te kunnen verplaatsen vorderde de politie een passerende lijnbus in. Op die manier konden de arrestanten snel vervoerd worden en de rust op straat terugkeren. De passagiers van de bus werd gevraagd een volgende bus te nemen.

De aangehouden verdachten zijn later zaterdagavond weg gestuurd. Binnenkort worden ze nader verhoord over hun aandeel in de onrust.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen