Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie Gennep verhuist mogelijk naar Brabant

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 6:00

De politie in Gennep onderzoekt een samenwerking met die in het Brabantse Uden.

Mocht die samenwerking van de grond komen, dan verhuist het politiebureau van Gennep naar Oeffelt, vlak over de Maas bij Gennep aan de Brabantse kant van de rivier. Voor de gemeente is alleen Oeffelt bespreekbaar als Brabantse thuishaven, omdat andere plaatsen in de politieregio te ver weg liggen.

Petitie
Eerder werd bekend dat de politie van plan is om het bureau in Gennep te sluiten. Daarop volgde protest; driehonderd inwoners van Gennep tekenden een petitie om het politiebureau te behouden. Maandagavond werd een informatie-avond gehouden, waarin de politie de plannen toelichtte. Er waren enkele tientallen inwoners aanwezig.

Lees ook: Brabantse en Limburgse politie gaan samen surveilleren

Huisvesting
Mocht de samenwerking met Uden niet slagen, dan blijft er een politiepost in Gennep blijven. "Maar dan wel in een ander pand. In het kader van de bezuinigen heeft de politie als landelijk beleid om haar eigen panden te verkopen en een lokatie te huren", licht burgemeester Peter de Koning van Gennep toe.

Tablet
Hij vindt het belangrijk dat de politie zichtbaar blijft in zijn gemeente. "Eventueel kan er in het gemeentehuis een post worden ingericht. En agenten zullen bovendien worden uitgerust met een tablet om bij mensen thuis aangiften te kunnen opnemen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen