Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie geeft foto poederbrief vrij met Haagse afzender

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 11:02

De poederbrieven die de afgelopen week op zo'n twintig plaatsen in Nederland opdoken, waaronder bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, hebben een Haagse afzender.

De politie publiceerde een foto van een van de postbrieven waarop een adres te zien is dat verwijst naar een kantoor van Nationale Nederlanden in Den Haag. Zij hebben overigens niks te maken met de poederbrieven.

Lees ook: Poederbrief bezorgd bij Laurentius Ziekenhuis Roermond

Waarschuwen
De politie houdt er rekening mee dat er misschien nog meer poederbrieven zijn die nog niet zijn aangetroffen. Daarom publiceerde de politie de foto van een van de brieven. "De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekend poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112", laat de politie weten.

Dezelfde afzender
De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Ook zegt de politie dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

Poederbrieven
De afgelopen dagen werden meerdere poederbrieven aangetroffen. Deze werden bezorgd op twaalf Amsterdamse locaties en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht, Zeist en Roermond. In Roermond werd de brief bij een bijgebouw van het Laurentius Ziekenhuis bezorgd. Patiënten en bezoekers hebben volgens het ziekenhuis geen enkel gevaar gelopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen