Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie geeft foto poederbrief vrij met Haagse afzender

Geplaatst opvrijdag 20 november 2020 - 11:02

De poederbrieven die de afgelopen week op zo'n twintig plaatsen in Nederland opdoken, waaronder bij het Laurentius Ziekenhuis in Roermond, hebben een Haagse afzender.

De politie publiceerde een foto van een van de postbrieven waarop een adres te zien is dat verwijst naar een kantoor van Nationale Nederlanden in Den Haag. Zij hebben overigens niks te maken met de poederbrieven.

Lees ook: Poederbrief bezorgd bij Laurentius Ziekenhuis Roermond

Waarschuwen
De politie houdt er rekening mee dat er misschien nog meer poederbrieven zijn die nog niet zijn aangetroffen. Daarom publiceerde de politie de foto van een van de brieven. "De poederbrieven hebben bij enkele ontvangers lichte ademhalingsproblemen en branderige ogen veroorzaakt. Krijgt u een dergelijke poederbrief, bestaande uit een enveloppe met een wit kaartje en een onbekend poeder, open deze brief dan niet verder en bel direct 112", laat de politie weten.

Dezelfde afzender
De recherche doet onderzoek naar de herkomst van de brieven, of er een verband is tussen zaken en het motief van de afzender(s). Ook zegt de politie dat er mogelijk sprake is van één en dezelfde afzender.

Poederbrieven
De afgelopen dagen werden meerdere poederbrieven aangetroffen. Deze werden bezorgd op twaalf Amsterdamse locaties en bij panden in Amersfoort, Arnhem, Best, Rotterdam, Utrecht, Zeist en Roermond. In Roermond werd de brief bij een bijgebouw van het Laurentius Ziekenhuis bezorgd. Patiënten en bezoekers hebben volgens het ziekenhuis geen enkel gevaar gelopen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen