Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie gaat uit van brandstichting bij studentencomplex

Geplaatst opdonderdag 20 december 2018 - 12:14

De brand bij het appartementencomplex in de binnenstad van Venlo, afgelopen maandag, is waarschijnlijk aangestoken.

Uit politieonderzoek is gebleken dat er waarschijnlijk sprake is van brandstichting. Volgens een politiewoordvoerder zijn er sporen gevonden. Die worden naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd.

Dak
Het vuur in het pand aan de Spoorstraat brak rond 23:15 uur uit. Omdat er sprake was van rookontwikkeling zochten veel bewoners direct een veilig heenkomen. Sommigen wisten het gebouw via het trappenhuis te verlaten, anderen gingen richting het dak.

Lees ook: Bewoners vluchten dak op bij brand in appartementencomplex

Brandende rolstoel
De toegesnelde brandweer ontdekte al snel dat er een elektrische rolstoel in de buurt van het trappenhuis in brand stond. De politie gaat ervan uit dat de rolstoel in brand is gestoken. Van de dader ontbreekt nog elk spoor. De politie is op zoek naar getuigen.

Schade
Door de korte en felle brand zijn drie verdiepingen vooralsnog onbewoonbaar. Wanneer zij weer terug naar hun woning kunnen, is vooralsnog onduidelijk.

Lees ook: Brand Venlo: opnieuw nachtje hotel voor bewoners complex

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen