Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie gaat Jos Brech opnieuw verhoren in zaak Nicky

Geplaatst opzaterdag 20 maart 2021 - 15:03

De politie gaat Jos Brech opnieuw verhoren in de zaak Nicky Verstappen. Dat gebeurt in aanloop naar het hoger beroep in de zaak.

Dat zegt Brechs advocaat Gerald Roethof tegen RTLNieuws.

Nieuw verhoor
Het openbaar ministerie bevestigt het verhoor eveneens tegenover RTLNieuws, maar wil niet kwijt waarom Brech opnieuw wordt verhoord. Ook wil het OM desgevraagd niet bevestigen dat het verhoor komende maandag plaatsvindt.

Op 6 april houdt het gerechtshof een regiezitting in de zaak Nicky Verstappen. In zo'n zitting wordt bepaald hoe het hoger beroep wordt ingericht en hoeveel zittingsdagen er komen.

Veroordeeld
Jos Brech werd in november vorig jaar veroordeeld tot 12,5 jaar cel; 12 jaar cel voor het ontvoeren en misbruiken van de 11-jarige Nicky Verstappen op de Brunssummerheid in 1998 en een half jaar cel voor het bezit van kinderporno. Zowel Brechs advocaat Gerald Roethof als het OM ging tegen dat vonnis van de Limburgse rechter in beroep.

Lees ook: Hof in zaak Nicky Verstappen: Jos Brech blijft in voorarrest

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen