Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie: Flatbrand in Geleen is aangestoken

Geplaatst opwoensdag 5 augustus 2020 - 17:18

De brand in het appartementencomplex in Geleen in de nacht van dinsdag op woensdag is aangestoken. Dat laat de politie woensdagmiddag weten.

"Die conclusie trekken we na technisch onderzoek", zegt een woordvoerder van de politie.

Negende etage
De brand brak rond 1:30 uur uit op de negende etage van het appartementencomplex aan de Van Goyenstraat. Uit voorzorg werd een aantal bewoners van het complex geëvacueerd.

Lees ook: Bewoners flat geëvacueerd na brand op negende etage

Kennis
Op basis waarvan de politie brandstichting concludeert, wil de woordvoerder in het kader van het onderzoek niet aangeven. "Dan deel ik kennis die alleen de dader nog heeft", licht de woordvoerder toe. Die informatie naar buiten brengen, kan het onderzoek dus mogelijk belemmeren.

Geen verdachte
De woordvoerder geeft aan dat de politie nog geen verdachte op het oog heeft. "We blijven onderzoeken doen, ook buurtonderzoek." Tijdens de brand was er in het getroffen appartement niemand aanwezig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen