Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie extra alert na reeks incidenten Poolse supermarkt

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 11:33

De Poolse supermarkt in Panningen waar zaterdagochtend een poging tot brandstichting heeft plaatsgevonden, was eerder al doelwit van vandalen. De politie hield de supermarkt daarom al in de gaten, maar geeft aan nu extra alert te zijn.

Dat bevestigt een woordvoerster van de politie zondag naar aanleiding van berichtgeving van De Limburger.

Steen en brandstichting
Bij de Poolse winkel aan het Pastoor Huijbenplein werd in de nacht van zaterdag op zondag rond 3:40 uur geprobeerd om brand te stichten. Nadat omwonenden een steekvlam hadden gezien, zagen ze ze twee personen op een scooter vluchten richting de Paterstraat. De weken daarvoor was het ook al raak bij de supermarkt. "Op 3 juni werd een steen door de ruit gegooid en op 11 juni hebben ze ook geprobeerd om brand te stichten", zegt de politiewoordvoerder.

Lees ook: Brandstichting bij Poolse supermarkt: politie zoekt duo

Surveillance
Vanwege de eerdere voorvallen hield de politie een extra oogje in het zeil. "We hielden de supermarkt goed in de gaten en surveilleerden al vaker. Door het derde incident zijn we natuurlijk extra alert", zegt de woordvoerder.

Biedronka
Eind vorig jaar vond een aantal aanslagen plaats op supermarkten van Biedronka in Heeswijk-Dinther, Aalsmeer en Beverwijk. De vestiging in Weert heeft destijds maatregelen getroffen vanwege de aanslagen op andere vestigingen. Zo is er onder meer een nieuw alarmsysteem geïnstalleerd. "We kijken of er een verband is met die aanslagen. Daarover hebben we contact met de politie in de betreffende regio’s."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen