Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie en Veiligheidsregio's: 'Erg rustig geweest'

Geplaatst opdinsdag 28 april 2020 - 15:55

Volgens de Limburgse politie en de beide Veiligheidsregio's is het in het afgelopen weekend en op Koningsdag in onze provincie erg rustig geweest.

De zinsnede van de landelijke politie 'dat het in Limburg drukker was dan in de afgelopen weken', wordt door de verschillende autoriteiten genuanceerd.

Niet alarmerend
"Het was in het Heuvelland misschien wel iets drukker dan gehoopt, maar niet alarmerend", zegt een woordvoerder namens de Limburgse politie. "En op Koningsdag is het héél rustig gebleven." Er zijn bij de politie geen noemenswaardige incidenten bekend.

Waarschuwingen en boetes
De Veiligheidsregio onderstreept het beeld van de politie. Wel zagen ze dat er vanwege het mooie weer meer mensen buiten te vinden waren. "Dit heeft echter niet tot grote drukte of excessen geleid", zegt een woordvoerder In totaal hebben 40 mensen een waarschuwing gekregen en zijn drie boetes uitgedeeld.

Het Heuvelland was formeel afgesloten voor dagtoeristen. Er werd echter niet op grote schaal gecontroleerd door de autoriteiten.

Geen incident
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg-Noord omschrijft de afgelopen dagen in het noorden en midden van de provincie als 'superrustig'. "En daar zijn we heel blij mee", zegt Robert Bouten. "Over het aantal mensen dat hier verbleef durf ik niets te zeggen, maar er is geen enkel incident geweest. Het beeld dat het hier erg druk was, hebben wij totaal niet."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen