Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie eert 100-jarige met polonaise

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 17:25

Het politiekorps in Maastricht heeft woensdag een 100-jarige oud-collega in het zonnetje gezet.

Oud-adjudant Kees Krottje werd verrast door een zingend politiekorps dat zich op het terras voor de deur van zijn woonzorgcentrum had verzameld. "Hij heeft veertig jaar lang bij de politie gewerkt", vertelt teamchef Filiz Kuzugudenler. "Wij vonden echt dat we hierbij stil moesten staan".

Foto
Krottje, die in 1980 met pensioen ging, werd gefĂȘteerd door de teamchef en kreeg naast een bos bloemen nog een grote zwart-wit foto uitgereikt met allemaal oud-collega's. Helaas stond Krottje er zelf niet meer op, omdat de foto dateerde uit 1981, een jaar nadat hij met pensioen ging.

Video: L1

Polonaise
De aanwezige accordeonist speelde op aanvraag van Krottje een polonaisemelodietje, waarop de eeuweling vervolgens in zijn rolstoel werd voortgeduwd. Hij werd in de polonaise gevolgd door politieagenten die allemaal anderhalve meter afstand van elkaar hielden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen