Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie eert 100-jarige met polonaise

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 17:25

Het politiekorps in Maastricht heeft woensdag een 100-jarige oud-collega in het zonnetje gezet.

Oud-adjudant Kees Krottje werd verrast door een zingend politiekorps dat zich op het terras voor de deur van zijn woonzorgcentrum had verzameld. "Hij heeft veertig jaar lang bij de politie gewerkt", vertelt teamchef Filiz Kuzugudenler. "Wij vonden echt dat we hierbij stil moesten staan".

Foto
Krottje, die in 1980 met pensioen ging, werd gefêteerd door de teamchef en kreeg naast een bos bloemen nog een grote zwart-wit foto uitgereikt met allemaal oud-collega's. Helaas stond Krottje er zelf niet meer op, omdat de foto dateerde uit 1981, een jaar nadat hij met pensioen ging.

Video: L1

Polonaise
De aanwezige accordeonist speelde op aanvraag van Krottje een polonaisemelodietje, waarop de eeuweling vervolgens in zijn rolstoel werd voortgeduwd. Hij werd in de polonaise gevolgd door politieagenten die allemaal anderhalve meter afstand van elkaar hielden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen