Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie eert 100-jarige met polonaise

Geplaatst opwoensdag 8 april 2020 - 17:25

Het politiekorps in Maastricht heeft woensdag een 100-jarige oud-collega in het zonnetje gezet.

Oud-adjudant Kees Krottje werd verrast door een zingend politiekorps dat zich op het terras voor de deur van zijn woonzorgcentrum had verzameld. "Hij heeft veertig jaar lang bij de politie gewerkt", vertelt teamchef Filiz Kuzugudenler. "Wij vonden echt dat we hierbij stil moesten staan".

Foto
Krottje, die in 1980 met pensioen ging, werd gefêteerd door de teamchef en kreeg naast een bos bloemen nog een grote zwart-wit foto uitgereikt met allemaal oud-collega's. Helaas stond Krottje er zelf niet meer op, omdat de foto dateerde uit 1981, een jaar nadat hij met pensioen ging.

Video: L1

Polonaise
De aanwezige accordeonist speelde op aanvraag van Krottje een polonaisemelodietje, waarop de eeuweling vervolgens in zijn rolstoel werd voortgeduwd. Hij werd in de polonaise gevolgd door politieagenten die allemaal anderhalve meter afstand van elkaar hielden.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen