Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie deelt meer dan 20 boetes uit in recreatiegebieden

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 17:30

De politie heeft zondag in het buitengebied van Bergen, Gennep en Mook en de recreatieplassen 23 bekeuringen en zes waarschuwingen uitgedeeld.

Dat werd gedaan tijdens een integrale handhavingscontrole om de overlast door recreanten voor natuur, dieren en omwonenden te verminderen.

Foutparkeerders
In t
otaal werden vijf boetes uitgedeeld aan bestuurders die hun auto op een niet toegestane plek parkeerden. Zes crossmotorrijders verzamelden zelfs twaalf boetes. De andere boetes werden uitgedeeld voor overtredingen van de visserijwet, zoals het vissen zonder vergunning.

Dutje
Verder werden er nog zes waarschuwingen gegeven. Twee mensen deden een dutje in de auto. Zij werden gewekt met een waarschuwing. Twee anderen waren bezig met een metaaldetector op een plek waar dat niet mag. Daarnaast werd op twee plaatsen gewaarschuwd voor het negeren van het stookverbod.

De controle werd bij recreatieplassen, in bosgebieden op en langs de Maas gehouden. De politie en gemeenten krijgen regelmatig meldingen van overlast, kapotgereden flora en fauna door illegaal motorcrossen en andere onveilige situaties in het buitengebied.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen