Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie deelt meer dan 20 boetes uit in recreatiegebieden

Geplaatst opzondag 12 mei 2019 - 17:30

De politie heeft zondag in het buitengebied van Bergen, Gennep en Mook en de recreatieplassen 23 bekeuringen en zes waarschuwingen uitgedeeld.

Dat werd gedaan tijdens een integrale handhavingscontrole om de overlast door recreanten voor natuur, dieren en omwonenden te verminderen.

Foutparkeerders
In t
otaal werden vijf boetes uitgedeeld aan bestuurders die hun auto op een niet toegestane plek parkeerden. Zes crossmotorrijders verzamelden zelfs twaalf boetes. De andere boetes werden uitgedeeld voor overtredingen van de visserijwet, zoals het vissen zonder vergunning.

Dutje
Verder werden er nog zes waarschuwingen gegeven. Twee mensen deden een dutje in de auto. Zij werden gewekt met een waarschuwing. Twee anderen waren bezig met een metaaldetector op een plek waar dat niet mag. Daarnaast werd op twee plaatsen gewaarschuwd voor het negeren van het stookverbod.

De controle werd bij recreatieplassen, in bosgebieden op en langs de Maas gehouden. De politie en gemeenten krijgen regelmatig meldingen van overlast, kapotgereden flora en fauna door illegaal motorcrossen en andere onveilige situaties in het buitengebied.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen