Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie deelt beelden: autodief met 230 km/u op de vlucht

Geplaatst opdonderdag 7 oktober 2021 - 22:06

De politie heeft donderdag spectaculaire beelden op YouTube gezet van een wilde achtervolging. Met snelheden op de Buitenring in Parkstad van ruim 230 kilometer per uur, zitten agenten een bestuurder op de hielen.

Op de beelden is te zien hoe de man van een gestolen Range Rover meerdere patrouillewagens probeert af te schudden.

Stopteken negeren
De achtervolging begint in Brunssum. Daar krijgen agenten het gestolen voertuig in het vizier. De man negeert een stopteken van de politie en gaat ervandoor. Hij krijgt nogmaals een stopteken, maar daar trekt de autodief zich niks van aan. Nadat de man met hoge snelheid de N300 verlaat, vlucht hij verder in de richting van Hoensbroek. Uiteindelijk rijdt de bestuurder zichzelf klem op de Wingerdweg. Hij stapt uit de Range Rover en neemt de benen. Na een korte achtervolging te voet slaat de politie hem in de boeien.

Gestolen auto terug bij eigenaar
Tegen de automobilist is een proces-verbaal opgemaakt en het voertuig is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen