Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie in Brunssum extra alert na bekladding

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 7:21

Agenten houden een extra oogje in het zeil rond het ziekenhuis in Brunssum, nu het afgelopen weekend met onder meer hakenkruisen is beklad.

Maar de politie vraagt ook inwoners alert te zijn en vandalisme direct te melden via 112.

Geschokt
Burgemeester Luc Winants is geschokt doordat er leuzen tegen de mogelijke komst van asielzoekers zijn gezet op het gebouw. Hij wil binnenkort in gesprek met een beperkt aantal buurtbewoners die eerder hebben gereageerd op de opvang. Daar is het nu het goede moment voor, vindtWinants.

Conferentie
Eerder de buurt in gaan zou de boel op scherp hebben kunnen zetten, denkt hij. "Als je gaat praten, geef je misschien het gevoel dat de opvang zeker doorgaat", zegtWinants vanuit München. Daar woont hij een conferentie bij. Hij praat met gemeenten als Aken en Alsdorf onder meer over de opvang van vluchtelingen. „Daarmee zijn ze hier in Duitsland al een stap verder.”

Lees ook: Brunssum: praten over draagvlak azc

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Incidenten in Limburgse azc's; Maastricht koploper
Brunssum: praten over draagvlak azc
Stadhuis Weert overspoeld bij vluchtelingenbijeenkomst
Asielzoeker bezoekt oude opvangadressen op de fiets
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen