Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie in Brunssum extra alert na bekladding

Geplaatst opdinsdag 6 oktober 2015 - 7:21

Agenten houden een extra oogje in het zeil rond het ziekenhuis in Brunssum, nu het afgelopen weekend met onder meer hakenkruisen is beklad.

Maar de politie vraagt ook inwoners alert te zijn en vandalisme direct te melden via 112.

Geschokt
Burgemeester Luc Winants is geschokt doordat er leuzen tegen de mogelijke komst van asielzoekers zijn gezet op het gebouw. Hij wil binnenkort in gesprek met een beperkt aantal buurtbewoners die eerder hebben gereageerd op de opvang. Daar is het nu het goede moment voor, vindtWinants.

Conferentie
Eerder de buurt in gaan zou de boel op scherp hebben kunnen zetten, denkt hij. "Als je gaat praten, geef je misschien het gevoel dat de opvang zeker doorgaat", zegtWinants vanuit München. Daar woont hij een conferentie bij. Hij praat met gemeenten als Aken en Alsdorf onder meer over de opvang van vluchtelingen. „Daarmee zijn ze hier in Duitsland al een stap verder.”

Lees ook: Brunssum: praten over draagvlak azc

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Incidenten in Limburgse azc's; Maastricht koploper
Brunssum: praten over draagvlak azc
Stadhuis Weert overspoeld bij vluchtelingenbijeenkomst
Asielzoeker bezoekt oude opvangadressen op de fiets
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen