Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie blundert bij kattenbeul Geulle, bewoners boos

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 12:10

De politie heeft geblunderd rondom de berichtgeving over de vermiste katten uit Ulestraten.

Zo blijken er geen veertien dode of zwaarverminkte katten te zijn gevonden rondom een speeltuintje in Geulle aan de Maas, zoals eerder werd gemeld.

Vraagtekens?
Inwoners van Geulle aan de Maas zetten eerder al grote vraagtekens bij het verhaal van de politie over de dode katten in hun buurt. "Ik woon hier al ruim 30 jaar en ik heb nog nooit een dode kat gezien, laat staan de politie", zegt een bewoonster tegen L1. De buurt is teleurgesteld en boos op de politie. "De goede naam van Geulle aan de Maas wordt te grabbel gegooid. Alsof hier dierenbeulen wonen."

Opzet in het spel
Volgens de politie is er intern iets fout gegaan bij de verspreiding van de informatie. "Wel zijn er sinds 2015 zes gewonde katten uit Ulestraten gevonden in het buitengebied van Geulle aan de Maas. Hier zijn er later twee van aan hun verwondingen overleden. We denken dat er opzet in het spel is", vertelt wijkagent Ingrid van Boekholdt.

Lees ook: 'Twee dierenbeulen op kattenjacht in Geulle en Ulestraten'

Commotie
In Ulestraten en omgeving is er de laatste tijd veel commotie ontstaan rondom vermiste katten. Zo werden twee katten dood teruggevonden, vastgebonden aan een paal in Moorveld. Ook liep er afgelopen dinsdagochtend een mishandelde kat rond in Ulestraten met een stuk ijzerdraad om zijn nek rond.

Lees ook: Twee katten doodgemarteld: politie zoekt dierenbeul

De politie onderzoekt of er verband is tussen de incidenten. Zij bevestigt vrijdag dat er geen katten zijn gevonden waar ledematen van ontbreken in Geulle aan de Maas, zoals een wijkagent eerder meldde. De politie biedt excuses aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen