Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Politie blundert bij kattenbeul Geulle, bewoners boos

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 12:10

De politie heeft geblunderd rondom de berichtgeving over de vermiste katten uit Ulestraten.

Zo blijken er geen veertien dode of zwaarverminkte katten te zijn gevonden rondom een speeltuintje in Geulle aan de Maas, zoals eerder werd gemeld.

Vraagtekens?
Inwoners van Geulle aan de Maas zetten eerder al grote vraagtekens bij het verhaal van de politie over de dode katten in hun buurt. "Ik woon hier al ruim 30 jaar en ik heb nog nooit een dode kat gezien, laat staan de politie", zegt een bewoonster tegen L1. De buurt is teleurgesteld en boos op de politie. "De goede naam van Geulle aan de Maas wordt te grabbel gegooid. Alsof hier dierenbeulen wonen."

Opzet in het spel
Volgens de politie is er intern iets fout gegaan bij de verspreiding van de informatie. "Wel zijn er sinds 2015 zes gewonde katten uit Ulestraten gevonden in het buitengebied van Geulle aan de Maas. Hier zijn er later twee van aan hun verwondingen overleden. We denken dat er opzet in het spel is", vertelt wijkagent Ingrid van Boekholdt.

Lees ook: 'Twee dierenbeulen op kattenjacht in Geulle en Ulestraten'

Commotie
In Ulestraten en omgeving is er de laatste tijd veel commotie ontstaan rondom vermiste katten. Zo werden twee katten dood teruggevonden, vastgebonden aan een paal in Moorveld. Ook liep er afgelopen dinsdagochtend een mishandelde kat rond in Ulestraten met een stuk ijzerdraad om zijn nek rond.

Lees ook: Twee katten doodgemarteld: politie zoekt dierenbeul

De politie onderzoekt of er verband is tussen de incidenten. Zij bevestigt vrijdag dat er geen katten zijn gevonden waar ledematen van ontbreken in Geulle aan de Maas, zoals een wijkagent eerder meldde. De politie biedt excuses aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen