Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie blundert bij kattenbeul Geulle, bewoners boos

Geplaatst opvrijdag 13 april 2018 - 12:10

De politie heeft geblunderd rondom de berichtgeving over de vermiste katten uit Ulestraten.

Zo blijken er geen veertien dode of zwaarverminkte katten te zijn gevonden rondom een speeltuintje in Geulle aan de Maas, zoals eerder werd gemeld.

Vraagtekens?
Inwoners van Geulle aan de Maas zetten eerder al grote vraagtekens bij het verhaal van de politie over de dode katten in hun buurt. "Ik woon hier al ruim 30 jaar en ik heb nog nooit een dode kat gezien, laat staan de politie", zegt een bewoonster tegen L1. De buurt is teleurgesteld en boos op de politie. "De goede naam van Geulle aan de Maas wordt te grabbel gegooid. Alsof hier dierenbeulen wonen."

Opzet in het spel
Volgens de politie is er intern iets fout gegaan bij de verspreiding van de informatie. "Wel zijn er sinds 2015 zes gewonde katten uit Ulestraten gevonden in het buitengebied van Geulle aan de Maas. Hier zijn er later twee van aan hun verwondingen overleden. We denken dat er opzet in het spel is", vertelt wijkagent Ingrid van Boekholdt.

Lees ook: 'Twee dierenbeulen op kattenjacht in Geulle en Ulestraten'

Commotie
In Ulestraten en omgeving is er de laatste tijd veel commotie ontstaan rondom vermiste katten. Zo werden twee katten dood teruggevonden, vastgebonden aan een paal in Moorveld. Ook liep er afgelopen dinsdagochtend een mishandelde kat rond in Ulestraten met een stuk ijzerdraad om zijn nek rond.

Lees ook: Twee katten doodgemarteld: politie zoekt dierenbeul

De politie onderzoekt of er verband is tussen de incidenten. Zij bevestigt vrijdag dat er geen katten zijn gevonden waar ledematen van ontbreken in Geulle aan de Maas, zoals een wijkagent eerder meldde. De politie biedt excuses aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen