Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie blijft inzetten op aanpak drugscriminaliteit

Geplaatst opdinsdag 21 februari 2017 - 10:52

De extra capaciteit die de politie heeft vrijgemaakt om in Limburg, Brabant en Zeeland achter drugscriminelen aan te gaan, blijft voorlopig gehandhaafd.

Dat meldt de politie bij een tussentijds overzicht over de aanpak van de zogeheten 'ondermijnende drugscriminaliteit.' Sinds er twee jaar geleden 125 agenten zijn vrijgemaakt, zijn er in de drie zuidelijke provincies al bijna 700 mensen opgepakt.

Drugslab-fabriek in Neer
De aanpak richt zich niet alleen op de kweek van hennep of de productie van harddrugs Zelf, maar ook op de industrie die dat mogelijk maakt. Zo is nu duidelijk geworden dat bij de drugsactie in november vorig jaar in Neer een loods is gevonden waar ketels werden gemaakt voor drugslaboratoria. Bij die actie werden in totaal zes mensen opgepakt.

Lees ook: Zes Limburgers opgepakt bij grote drugsactie

Trefpunt
Van de in totaal 681 aanhoudingen is een groot deel opgepakt tijdens Operatie Trefpunt, in april vorig jaar. Politie en justitie vielen toen op meer dan 120 plekken binnen in Brabant en Limburg, vanwege drugshandel rond een partyverhuurcentrum in het Brabantse Best. In Limburg werden toen 12 mensen opgepakt.

Lees ook: Twaalf Limburgers opgepakt bij drugsraid politie

Wapens
De afgelopen twee jaar heeft de politie dankzij de extra aandacht voor drugscriminaliteit in totaal 976 keer ingegrepen. Daarbij werden meer dan 500 illegale wapens ontdekt en is voor bijna 500 miljoen aan contanten en goederen in beslag genomen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

125 extra agenten tegen drugscriminelen
Silvio Aquino schoot mogelijk gevonden man A73 dood
Schinnen Drugsafval Drugs
'Drie miljoen voor politie Limburg, Brabant en Zeeland'
14.000 euro verstopt in schilderijen en onder vloerbedekking
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen