Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie bevrijdt opnieuw honden uit auto's

Geplaatst opzondag 13 juni 2021 - 22:22

Ondanks alle waarschuwingen de afgelopen jaren heeft de politie in Limburg ook zondag weer honden moeten bevrijden die waren opgesloten in snikhete auto's.

Omdat honden hun warmte niet via hun huid kunnen afvoeren en de temperatuur in een auto met dit weer snel oploopt, is de kans groot dat een hond zoiets niet overleeft.

Zonder breekwerk
De eigenaar van een hond die zijn dier had achtergelaten in een auto bij Toverland in Sevenum had geluk. Zijn hond overleefde het niet alleen, ook de autoruiten bleven gespaard. Agenten die op de melding af waren gekomen kregen de auto namelijk zonder breekwerk open. Via een spleetje bij het raam werd het portier geopend en bleef het hondje mogelijk een wrede dood bespaard. Wel kreeg de eigenaar een proces-verbaal.

Volgens het twitteraccount van de politie werd er ook elders in de provincie een hond door agenten gered, al is de plaats daarvan niet bekend.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen