Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie bevrijdt hond uit auto in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 19 juli 2019 - 10:14

Een hond is donderdagavond door de politie uit een auto bevrijd in Maastricht.

De hond werd aangetroffen in een auto bij de P+R aan de Meerssenerweg.

Oververhitting
Volgens een medewerker van de dierenambulance zat de hond tegen oververhitting aan. Het beestje zou al sinds donderdagmiddag 12:00 uur in de auto hebben gezeten.

Politie
Het baasje van de hond meldde zich volgens de dierenambulance pas rond 1:00 uur in de nacht. De politie had de hond rond 19:30 uur bevrijd uit de auto.

Gebroken pootje
"De hond had ook nog een gebroken pootje die ingezwachteld zat", aldus de medewerkster. "Wij bieden voor hondeneigenaren een mogelijkheid om hun huisdier bij ons te brengen, zodat ze niet in de auto hoeven te blijven zitten. Wij zorgen dan goed voor ze. Met deze temperaturen is het niet gezond om de hond in de auto te laten zitten."

De hond is in de nacht van donderdag op vrijdag opgehaald door de eigenaar. Of de eigenaar een boete heeft gekregen is niet bekend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen