Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie bevestigt: Roermondenaar stapte zelf uit het leven

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 12:37

Het politieonderzoek naar het overlijden van een man aan de Eglantierhof in Roermond is afgerond. De politie arresteerde eerder twee mensen, maar concludeert nu dat er geen sprake is van een misdrijf.

Eerder lieten de advocaten van beide verdachten al weten dat er sprake was van zelfdoding.

Lees ook: Ook partner van overleden Roermondenaar vrijgelaten

Geliefden verdacht
Maandagmorgen werd het levenloze lichaam van de man door agenten gevonden in zijn eigen woning. Er was sprake van steekletsel. De eveneens in de woning aanwezige partner en zoon van het slachtoffer werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Maandagavond mocht de zoon weer naar huis, dinsdagochtend verliet ook de partner van het slachtoffer haar politiecel.

Eindelijk rouwen
Advocaten Gitte Stevens (partner) en Suzanne Kurvers (zoon) hadden geen goed woord over voor het handelen van justitie. Kurvers kreeg naar eigen zeggen urenlang niemand te pakken om de zaak van haar cliƫnt te bespreken. "En ondertussen zit hij vast in een politiecel, terwijl hij zijn vader in een bepaalde toestand heeft gevonden en totaal van slag is", zei ze.

Volgens Stevens moet justitie haar lessen trekken uit deze zaak. "Zorg in ieder geval dat je bereikbaar bent, zeker in dit soort zaken. En ga fatsoenlijker met naasten van het slachtoffer om. Was het nou echt nodig om ze vast te houden in een politiecel?" De zaken tegen partner en zoon zijn inmiddels geseponeerd en het onderzoek is afgerond. "Nu is er eindelijk tijd om te rouwen", zegt Stevens.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen