Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie bevestigt: Roermondenaar stapte zelf uit het leven

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 12:37

Het politieonderzoek naar het overlijden van een man aan de Eglantierhof in Roermond is afgerond. De politie arresteerde eerder twee mensen, maar concludeert nu dat er geen sprake is van een misdrijf.

Eerder lieten de advocaten van beide verdachten al weten dat er sprake was van zelfdoding.

Lees ook: Ook partner van overleden Roermondenaar vrijgelaten

Geliefden verdacht
Maandagmorgen werd het levenloze lichaam van de man door agenten gevonden in zijn eigen woning. Er was sprake van steekletsel. De eveneens in de woning aanwezige partner en zoon van het slachtoffer werden aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Maandagavond mocht de zoon weer naar huis, dinsdagochtend verliet ook de partner van het slachtoffer haar politiecel.

Eindelijk rouwen
Advocaten Gitte Stevens (partner) en Suzanne Kurvers (zoon) hadden geen goed woord over voor het handelen van justitie. Kurvers kreeg naar eigen zeggen urenlang niemand te pakken om de zaak van haar cliƫnt te bespreken. "En ondertussen zit hij vast in een politiecel, terwijl hij zijn vader in een bepaalde toestand heeft gevonden en totaal van slag is", zei ze.

Volgens Stevens moet justitie haar lessen trekken uit deze zaak. "Zorg in ieder geval dat je bereikbaar bent, zeker in dit soort zaken. En ga fatsoenlijker met naasten van het slachtoffer om. Was het nou echt nodig om ze vast te houden in een politiecel?" De zaken tegen partner en zoon zijn inmiddels geseponeerd en het onderzoek is afgerond. "Nu is er eindelijk tijd om te rouwen", zegt Stevens.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen