Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie arresteert mensensmokkelaars tijdens grote actie

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 22:48

Een grootschalige politieactie op donderdag heeft de nodige vruchten afgeworpen. Er werden meerdere arrestaties verricht, onder meer voor mensensmokkel en drugs- en wapenbezit.

In in Venlo, Maastricht, Heerlen en Maasbracht controleerde de politie, samen met de marechaussee, kentekens met een speciaal camerasysteem. Op basis van die controle werden verschillende automobilisten aan de kant gezet en onderzocht.

Lees ook: Politie zet zwaar geschut in: 350 man speuren provincie af

Resultaten
Een woordvoerder laat weten dat er zeventien mensen zijn aangehouden voor mensensmokkel, drugsbezit (hennep en hasj), wapenbezit, zoals een slagwapen en pepperspray, openstaande boetes en het aantreffen van inbrekerswerktuig. Vijf bestuurders reden onder invloed van drank of drugs. Naar mensensmokkel wordt verder onderzoek gedaan.

Witwassen
Opvallend is dat de politie 18.250 euro heeft afgepakt van iemand die dit vermoedelijk bij elkaar heeft gesprokkeld met witwassen. Verder had een bestuurder een grote hoeveelheid chemicaliƫn bij die gebruikt wordt voor het voorbereiden van de productie van xtc.

Criminele groepen
Er werkten in totaal 350 mensen aan de criminaliteitscontrole. Op vier plekken in Limburg waren controleposten opgezet. De focus van politie en marechaussee lag voornamelijk op rondtrekkende criminele groepen, (woning)inbrekers en verschillende vormen van ondermijning.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen