Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie arresteert mensensmokkelaars tijdens grote actie

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 22:48

Een grootschalige politieactie op donderdag heeft de nodige vruchten afgeworpen. Er werden meerdere arrestaties verricht, onder meer voor mensensmokkel en drugs- en wapenbezit.

In in Venlo, Maastricht, Heerlen en Maasbracht controleerde de politie, samen met de marechaussee, kentekens met een speciaal camerasysteem. Op basis van die controle werden verschillende automobilisten aan de kant gezet en onderzocht.

Lees ook: Politie zet zwaar geschut in: 350 man speuren provincie af

Resultaten
Een woordvoerder laat weten dat er zeventien mensen zijn aangehouden voor mensensmokkel, drugsbezit (hennep en hasj), wapenbezit, zoals een slagwapen en pepperspray, openstaande boetes en het aantreffen van inbrekerswerktuig. Vijf bestuurders reden onder invloed van drank of drugs. Naar mensensmokkel wordt verder onderzoek gedaan.

Witwassen
Opvallend is dat de politie 18.250 euro heeft afgepakt van iemand die dit vermoedelijk bij elkaar heeft gesprokkeld met witwassen. Verder had een bestuurder een grote hoeveelheid chemicaliƫn bij die gebruikt wordt voor het voorbereiden van de productie van xtc.

Criminele groepen
Er werkten in totaal 350 mensen aan de criminaliteitscontrole. Op vier plekken in Limburg waren controleposten opgezet. De focus van politie en marechaussee lag voornamelijk op rondtrekkende criminele groepen, (woning)inbrekers en verschillende vormen van ondermijning.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen