Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie arresteert mensensmokkelaars tijdens grote actie

Geplaatst opdonderdag 4 juli 2019 - 22:48

Een grootschalige politieactie op donderdag heeft de nodige vruchten afgeworpen. Er werden meerdere arrestaties verricht, onder meer voor mensensmokkel en drugs- en wapenbezit.

In in Venlo, Maastricht, Heerlen en Maasbracht controleerde de politie, samen met de marechaussee, kentekens met een speciaal camerasysteem. Op basis van die controle werden verschillende automobilisten aan de kant gezet en onderzocht.

Lees ook: Politie zet zwaar geschut in: 350 man speuren provincie af

Resultaten
Een woordvoerder laat weten dat er zeventien mensen zijn aangehouden voor mensensmokkel, drugsbezit (hennep en hasj), wapenbezit, zoals een slagwapen en pepperspray, openstaande boetes en het aantreffen van inbrekerswerktuig. Vijf bestuurders reden onder invloed van drank of drugs. Naar mensensmokkel wordt verder onderzoek gedaan.

Witwassen
Opvallend is dat de politie 18.250 euro heeft afgepakt van iemand die dit vermoedelijk bij elkaar heeft gesprokkeld met witwassen. Verder had een bestuurder een grote hoeveelheid chemicaliën bij die gebruikt wordt voor het voorbereiden van de productie van xtc.

Criminele groepen
Er werkten in totaal 350 mensen aan de criminaliteitscontrole. Op vier plekken in Limburg waren controleposten opgezet. De focus van politie en marechaussee lag voornamelijk op rondtrekkende criminele groepen, (woning)inbrekers en verschillende vormen van ondermijning.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen