Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie arresteert man die nog celstraf moet uitzitten

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 14:52

De politie heeft maandag in Weert een man aangehouden die nog een aantal dagen de cel in moet.

Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.

Ontbloot
De man sloeg met ontbloot bovenlijf op de vlucht toen de politie langskwam bij een tijdelijke woning in de Langeniusstraat. Hij is een kilometer verderop gearresteerd bij tuinpark Lamershof.

Verschanst
Daar had de man zich verschanst, maar wist niet meer weg te komen van het volledig omheinde terrein. Inmiddels had hij een hoodie aangetrokken.

Video: Weertdegekste

Keent
Op basis waarvan de politie naar de Langeniusstraat in de Weerter wijk Keent is gegaan, kan de woordvoerster niet zeggen. Ook is niet duidelijk of de politie bewust naar de arrestant op zoek was, of die toevallig tegen het lijf liep. "In het kader van het onderzoek doen we daar geen mededelingen over." Ook vertelt de politie niet waarom deze man nog de cel in moet.

Tweede keer
Het is de tweede keer binnen een week dat de politie uitrukt naar deze tiny houses aan de Langeniusstraat. Op 4 december bezocht de politie zo een 'Heijmans One'-huis in verband met de mishandeling van een vrouw.

Tijdelijke woning
De tijdelijke woningen zijn van Wonen Limburg. Volgens een woordvoerster gaat het om verschillende gebeurtenissen in korte tijd, die in verschillende huisjes plaatsvonden. "Ook is de aangehouden persoon geen huurder van zo een tijdelijke woning."

Lees ook: Vrouw mishandeld in tijdelijke woning Weert

Eenpersoonshuishoudens
De tijdelijke woningen zijn voor eenpersoonshuishoudens en bedoeld voor mensen die snel, tijdelijke, huisvesting nodig hebben. In Weert staan deze verplaatsbare tiny houses in de wijken Keent en Leuken.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen