Overslaan en naar de inhoud gaan

Politie arresteert man die nog celstraf moet uitzitten

Geplaatst opmaandag 9 december 2019 - 14:52

De politie heeft maandag in Weert een man aangehouden die nog een aantal dagen de cel in moet.

Dat heeft een woordvoerster van de politie laten weten.

Ontbloot
De man sloeg met ontbloot bovenlijf op de vlucht toen de politie langskwam bij een tijdelijke woning in de Langeniusstraat. Hij is een kilometer verderop gearresteerd bij tuinpark Lamershof.

Verschanst
Daar had de man zich verschanst, maar wist niet meer weg te komen van het volledig omheinde terrein. Inmiddels had hij een hoodie aangetrokken.

Video: Weertdegekste

Keent
Op basis waarvan de politie naar de Langeniusstraat in de Weerter wijk Keent is gegaan, kan de woordvoerster niet zeggen. Ook is niet duidelijk of de politie bewust naar de arrestant op zoek was, of die toevallig tegen het lijf liep. "In het kader van het onderzoek doen we daar geen mededelingen over." Ook vertelt de politie niet waarom deze man nog de cel in moet.

Tweede keer
Het is de tweede keer binnen een week dat de politie uitrukt naar deze tiny houses aan de Langeniusstraat. Op 4 december bezocht de politie zo een 'Heijmans One'-huis in verband met de mishandeling van een vrouw.

Tijdelijke woning
De tijdelijke woningen zijn van Wonen Limburg. Volgens een woordvoerster gaat het om verschillende gebeurtenissen in korte tijd, die in verschillende huisjes plaatsvonden. "Ook is de aangehouden persoon geen huurder van zo een tijdelijke woning."

Lees ook: Vrouw mishandeld in tijdelijke woning Weert

Eenpersoonshuishoudens
De tijdelijke woningen zijn voor eenpersoonshuishoudens en bedoeld voor mensen die snel, tijdelijke, huisvesting nodig hebben. In Weert staan deze verplaatsbare tiny houses in de wijken Keent en Leuken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen